ОбществоПраво

РП предаде на съд кмет на село в Плевенска област, обвинен за хулиганство с изключителна дързост

Районна прокуратура – Плевен внесе за разглеждане в Районен съд – Никопол обвинителен акт срещу лице, заемащ длъжността кмет на кметство в Област Плевен.

Същият е обвинен за това, че през есента на 2021 г., в центъра на селото,  извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост- престъпление по чл. 325, ал. 2 във вр. ал. 1 от НК.

В хода на досъдебното производство е установено, че на посочената дата и място обвиняемият е проявил неоправдана вербална и физическа агресия спрямо жител на селото. Отправил е обидни думи спрямо пострадалия и му е нанесъл удар, следствие на което му е причинил лека телесна повреда. Действията на обвиняемия били извършени на обществено място и възприети от много хора.

При проведеното разследване са извършени разпити на свидетели, изготвени са съдебно-медицински експертизи, проведен е следствен експеримент.

Предстои Районен съд – Никопол да насрочи разпоредително заседание по делото.

За този вид престъпления законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК, обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда, подчертават от прокуратурата.

Подобни новини

Back to top button