ОбществоПолитика

Иван Христанов няма да е в листите на „Продължаваме промяната“

Бившият заместник-министър на земеделието и доскорошен депутат Иван Христанов няма да бъде в листите на „Продължаваме промяната“ за предстоящите избори на 2 април. Това съобщи съпредседателят на партията Кирил Петков пред БНР. На последните избори Христанов бе водач на листата в Плевен.

„Няма конфликт в Плевен. Горд съм, че в нашата организация сме сбор от свободни хора с обща кауза. Когато един член реши, че въпреки общите ни цели е по-добре да не бъде в този момент от „Продължаваме промяната“, той е абсолютно свободен да го направи и в това няма нищо лошо. При нас идват в момента много нови хора. Има хора, които решават, че в момента не е най-доброто нещо да продължат с нас и тази свобода е част от нашата сила. Не държим за никого папки, тайни, задкулисни работи. Всеки е свободен да бъде рамо до рамо с нас. Аз вярвам, че г-н Христанов, неговите цели не са се променили, той просто в този момент реши да не бъде част от следващите листи за следващите избори“, коментира Петков.

В четвъртък (2 февруари) Христанов публикува видео в профила си във Фейсбук, в което говори за разочарованието си от всички политически лидери и за нужда от такива, които „могат да създават обединителни каузи“. Видеото си Христанов определи като послание от последния ден на 48-ото Народно събрание.

„Последните декларации, изчетени от политическите сили от трибуната, показаха тази неспособност да бъде чут гласа на обикновения българин – на селото и на града. Какво е бъдещето оттук нататък? Имаме нужда от политически лидери, които могат да създават обединителни каузи. Каузи, които да бъдат чути от целия народ и да привлекат неговата енергия. Аз посвещавам бъдещето си на този политически разговор и на българската мечта. И ви моля да го направим заедно“, казва Христанов.

Христанов е част от Националния съвет на „Продължаваме промяната“. В кабинета „Петков“ той беше зам.-министър на земеделието и сред най-активните по темата за контрола на пункта „Капитан Андреево“ на границата с Турция.

Подобни новини

Back to top button