ОбществоПраво

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен съдът задържа 28 годишен мъж за отвличане

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд – Плевен  задържа Р.А. на 28 години, който е обвинен за престъпление по чл. 142, ал.2 , т. 2, вр. ал. 1 от НК.

В хода на разследването е установено, че Р.А. и пострадалата А.М. са живеели на съпружески начала. Поради влошаване на взаимоотношенията им, последната заживяла в дома на майка си в село Мечка. На 01.02.2023 година Р.А.  отишъл до село Мечка и посетил къщата, в която се намирала А.М. Заедно със сестра си – Е.С., принудително и против волята на А.М, преодолявайки съпротивата ѝ, я качили в лек автомобил и откарали в село Върбица, обл. Плевенска.

Р.А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 01.02.2023 г., в с. Мечка, обл. Плевен е отвлякъл А.М., като деянието е извършено от две лица, заедно с Е. С.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от седем до петнадесет години.

Окръжен съд – Плевен  е приел доводите на Окръжна прокуратура – Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че Р.А. е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняем. Съдът е счел, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши  престъпление и е постановил  спрямо него най –тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд -Велико Търново.

Подобни новини

Back to top button