ОбществоПраво

Районна прокуратура- Плевен привлече към наказателна отговорност четирима мъже за трафик на мигранти

На 03.02.2023г., в района на гр. Плевен, при проведени съвестни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОДМВР Плевен са установени четири лица, незаконно превозващи мигранти. На място са извършени неотложни първоначални действия по разследването- оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура- Плевен.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за това, че лицата- М.М., на 29г., К.К., на 30 г., Ю.Л., на 21 г. и Д.Д., на 27г.,  в съучастие помежду си, са подпомагали чужденци- 13 лица, граждани на Афганистан,  да преминат през територията на България, в нарушение на закон, като са целели получаване на имотна облага. При извършеното деяния лицата са използвали три леки автомобила с българска регистрация.

Установените лица са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл. 281, ал.2, т.1 и т.5. във вр. ал. 1, вр чл. 20, ал. 2 от НК, като с постановление на наблюдаващия прокурор  са задържани за срок до 72 часа.

Внесено е искане до РС Плевен спрямо четиримата да бъде определена постоянна мярка за неотклонение  „Задържане под стража“.

С определение на РС Плевен на едно от обвиняемите лица е наложена мярка „Задържане под стража“, на друго- „Домашен арест“, а по отношение останалите две лица е определена мярка „Парична гаранция“. Определените от съда мерки за неотклонение подлежат на жалба и протест.

Разследването по делото продължава под ръководството на Районна прокуратура- Плевен.

Подобни новини

Back to top button