ОбществоПолиция

Горяха покриви, комин и контейнер за отпадъци

Сигнал за пожар в къща в село Гривица е бил подаден на 7 февруари в 16:25 часа. Екип на пожарната служба в град Плевен е потушил огъня, който унищожил покривна конструкция 5 кв.м, техника и домашно обзавеждане. Спасена била къщата. Според огнеборците неправилно ползване на отоплителни уреди е причина за произшествието. 

На 7 февруари в 20:55 часа екип на РСПБЗН – Плевен е загасил горящи отпадъци в контейнер за сметосъбиране на улица „Г. С. Раковски“ в областния град. Не са нанесени материални щети. 

На 7 февруари в 06:35 часа е съобщено за възникнал пожар в къща в град Левски. Пристигналият екип на районната служба в града е загасил огъня. Изгоряла е покривна конструкция 6 кв.м. Предполагаемата причина за произшествието е строителна неизправност – допрени дървени греди до коминното тяло. Спасени са две сгради в близост до мястото на произшествието. Няма пострадали хора.

Същия ден в 18:35 часа в РС ПБЗН – Левски е получен сигнал за самозапалил се комин в обитаема къща в града. Своевременната намеса на огнеборците е спасила сградата.

Подобни новини

Back to top button