ОбществоОбщинска и държавна администрация

Община Плевен ще получи нов училищен автобус

Община Плевен ще получи нов училищен автобус. Това съобщи Стефан Милев, заместник-кмет с направление „Проекти и хуманитарни дейности“ в Община Плевен, информира БТА.

Предоставянето на автобуса е в отговор на искане на общинската управа, отправено към Министерството на образованието и науката (МОН). „Нашето искане беше за четири автобуса, одобрен ни е един. Смятаме, че не е достатъчно, но благодарим на МОН“, коментира Милев. Той добави, че ще бъде изпратено ново писмо с искане за още три нови автобуса, за да бъде гарантирано безпроблемното придвижване на учениците.

БТА припомня, че в средата на януари Стефан Милев коментира, че четирите училищни автобуси, с които разполага Община Плевен, не са в добро техническо състояние и се налага често да бъдат ремонтирани. „Те са на възраст от близо 15 години. Средно всеки един от тях е с по 300 000 км пробег, което ги прави вече опасни за превоз, особено на деца“, каза тогава заместник-кметът. С автобусите се извозват до Плевен деца от девет населени места в общината.

Подобни новини

Back to top button