Водещи новиниОбществоПолиция

(Допълнена) Отстраняват трима полицаи заради пребития младеж пред дискотека в Плевен

Районната прокуратура се е самосезирала и вече води досъдебно производство. Ще бъдат разпитани и италиански граждани

Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството заради инцидента с пребит младеж пред дискотека в Плевен. Това съобщи днес на извънреден брифинг старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция (OД) на МВР в Плевен, информира БТА.

Той подчерта, че разследването по случая се провежда в момента, правят се разпити и се преглеждат записи от видео камери. Установени са полицейските служители, намесени в конфликта. Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които по думите на директора на ОДМВР са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни. 

„Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито“, каза още старши комисар Вътов. 

Със заповед на директора на ОДМВР – Плевен по случая е образувана дисциплинарна проверка, която трябва да приключи в четиримесечен срок. Комисар Вътов бе категоричен, че срокът ще бъде скъсен. 

Инцидентът е възникнал на 11 февруари сутринта около 4:00 часа. За него разказа в социалните мрежи бащата на пострадалия 19-годишен младеж. 

Районна прокуратура-Плевен се е самосезирала във връзка с изнесена информация в медиите, касаеща пострадал 19-годишен мъж, който, според изявленията на баща му е бил бит от полицейски служители пред дискотека в центъра на град Плевен, съобщиха от обвинението.

Районна прокуратура-Плевен е изискала материалите от извършваната проверка по случая от ОД на МВР – Плевен. В нейните рамки са били обезпечени записите от камерите за видеонаблюдение, заснели инцидента. Установени са част от присъствалите лица, както и служителите на ОД на МВР –Плевен.

Въз основа на наличните данни Районна прокуратура – Плевен образува досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Разследването е възложено на следовател от ОСО-Плевен. Дадени са конкретни указания за изясняване в пълнота на фактите и обстоятелствата свързани с инцидента, причините за възникването му, както и в какво се изразява участието на всяко едно от установените лица.

По делото предстои изследване на приобщения запис, разпити на свидетели, установяване на другите очевидци, в това число и на италиански граждани, с който 19- годишният младеж вероятно е встъпил в конфликт. В хода на разследването ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването, чрез които ще се установи видът и характерът на телесните увреждания. Ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи.

За резултатите от разследването обществеността ще бъде своевременно информирана, завършва съобщението на Районна прокуратура.

Подобни новини

Back to top button