ИзкуствоКултураНПООбщество

Още седмица за конкурса „Рецептите на баба“

Остава само седмица до финала на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема „Рецептите на баба“, наппмнят организаторите от Фондация „Пазител на традицията – Пазителите“.

И информират, че надпреварата е в разгара си. Пристигат творби от всички краища на България. С конкурса се цели утвърждаване на приемствеността в семейните традиции. Рисувайки на позната тема – ежедневния домашен бит, празничната обредност и свързаните с нея семейни ритуали, предавани от стари на млади, децата опознават народопсихологията на българина. Събужда се интереса им към начините на приготвяне на здравословна храна. 

Срокът за събиране на творбите през тази година е по-кратък – до 19 февруари 2023 г.

За творби, изпратени по пощата, ще важи пощенското клеймо на пратката.

За участие в конкурса „Рецептите на баба“ се допускат деца на възраст до 14 години включително. Няма ограничения в броя на изпратените творби от едно дете. Рисунките са с размер 35 х 50 см. Децата са разпределени в 3 възрастови групи – до 7 години, от 8 до 10 години и от 11 до 14 години. Няма такса за участие. През настоящата година конкурсът се провежда в три направления – за детска рисунка, за литературна творба и за автентична регионална рецепта, отговарящи на поставената тема: „Рецептите на баба”. Творбите за участие следва да се изпращат по пощата или чрез куриерска фирма до адрес: с. Бяла Река 4285, община Първомай, област Пловдив, ул. „5-та“ № 25 – VASKO (Пеньо Иванов). Всяка от изпратените рисунки и/или литературни творби и/или автентични регионални рецепти трябва да бъде придружена от изписани печатно на компютър данни на участника. Учебните заведения, изпращащи творби на повече деца заедно следва да имат приложен опис на участниците със съответните данни и творби.

След събирането на творбите следва оценка от жури и обявяване на резултатите не по-късно от 30 април 2022 г., след което изпращане във възможно най-кратки срокове по куриер или по поща на грамоти за всички участници и на награди за отличените участници.

Всички необходими документи можете да свалите от сайта ни Пазител на традициите https://pazitelnatradiciite.com/?p=2020.

За всяка допълнителна информация, от която се нуждаете, сме винаги на разположение на телефон +359-878477469 или на e-mail: [email protected]

Очакваме прекрасните творби на децата с нетърпение!

Подобни новини

Back to top button