ОбществоПолиция

Бързи производства за незаконни дърва и наркотици

На 14 февруари по време на проведена специализирана операция служители на участък Искър и РДГ- Ловеч са извършили проверка в частен дом в град Искър, обитаван от 60-годишен. В стопанска постройка в имота са установени 2,5 пр. куб. метър дърва за огрев от вида „Акация“, немаркирани с контролна горска марка, производствена марка или общинска марка. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.235, ал.2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
На 14 февруари около 09:30 часа в хода на специализирана акция в село Глава е извършена проверка на основание чл. 83 , ал.1 т.1 от ЗМВР. В дома на 29-годишен е установено станиолово топче с размери 4 см.Х 4 см., съдържащо  6 съцветия от суха зелена тревиста маса от рода на конопа. Те са предадени с протокол за доброволно предаване, като по данни на 29-годишния  тревистата маса е марихуана. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Притежателят на дрогата е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР . Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.5 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.
На 14 февруари около 14.00 часа е проверен частен дом в село Чомаковци. Установени са 2 пр. куб. метър дърва за огрев от вида „Акация“, немаркирани с контролна горска марка, производствена марка или общинска марка. Обитателката е заявила на служителите на реда, че дървесината е нейна и няма документи за произхода ѝ.  Същото нарушение е констатирано и в двора на 40-годишна от същото село. Там са открити 3 пр. куб. метър дърва за огрев от вида „Дъб“. Образувани са бързи производства по чл.235, ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

Вчера около 16.30 часа в хода на специализирана операция е извършена проверка в град Койнаре на основание чл. 83 , ал.1 т.1 от ЗМВР. В дома на 26-годишен са установени 12 полиетиленови свивки /стопилки/, с размери 2 см. Х 2 см., съдържащи съцветие от суха зелена тревиста маса от рода на конопа. Те са предадени с протокол за доброволно предаване. По информация на 26-годишния тревистата маса е марихуана. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Притежателят на наркотиците е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работа по случая продължава.         
В полицейския арест е 36-годишен плевенчанин за притежаване на наркотици. На 14 февруари в 11.00 часа служители на Второ РУ – Плевен извършват проверка на задържания на бул. „Скобелев“ в областния град и в него намират полиетиленов плик с размери 6 см Х 5 см., съдържащ суха зелена тревиста маса. По данни на мъжа веществото е марихуана. Уведомени са разследващ полицай при Второ РУ – Плевен и дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. Образувано е бързо производство и продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button