ЗабавленияСветски новини

Празници на виното и любовта в село Малчика

Празници на виното и любовта организира НЧ „Пробуда – 1928“, с подкрепата на Кметство Малчика и Пенсионерския клуб в селото. За това информира секретарят на читалището, Валя Йорданова.

В навечерието на 14 февруари беше организирана литературна вечер, а темата, върху която разискваха участниците на чаша вино беше „Границата между любов и приятелство“. Всички бяха много активни и се включиха със свои мнения по въпроса „Мможе ли от любов да се премине към приятелство и обратно“. Всички участници получиха малък спомен от тази среща – магнитче с форма на сърце, изработено в читалището. Срещата завърши с мисълта на Челси Хендлър, че „Любовта, която идва от приятелството, е в основата на щастливия живот“.

На самия 14 февруари всички желаещи бяха поканени да се включат в дегустатцията на вино на площада. Вината бяха предоставени за обявения за поредна година от читалището и Кметството конкурс за „Най-добро домашно вино“ /червено, бяло и розе/, реколта 2022 г. Те бяха оценени първо от жури, а след това всеки, който беше дошъл, даде своя глас за най- харесвано вино от публиката.

Най-интересното беше, че и в трите категории оценката на журито и на публиката съвпадна.

Имаше зарязване на лозови пръчки, хора, пити,баници и сладки, приготвени от жените от Пенсионерския клуб, обявяване на резултатите от конкурса и награждаване на победителите.

Подобни новини

Back to top button