ЕкологияКлиматСтраната

Очаква ни топъл уикенд

До 20 градуса ще скочат температурите през предстоящия уикенд, съобщават синоптиците от НИМХ. Затоплянето ще започне още в петък.

Но ще бъде кратко, защото още в понеделник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще е облачно с валежи от дъжд, които привечер в Западна и Северна България ще преминават в сняг.

Днес през деня ще бъде предимно слънчево със слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София – около 12°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. По Черноморието ще е предимно слънчево, но сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 7°и 10°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. И в планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

В петък ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в равнините и котловините с намалена видимост. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 12° и 17°.

В събота вятърът от запад-северозапад отново ще се усили. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 15° и 20°.

Подобни новини

Back to top button