БизнесСветаУслуги

Фейсбук пуска платена абонаментна услуга

Въвеждат нова платена услуга за потребителите на Facebook и Instagram. Новината съобщи Марк Зукърбърг в личния си Фейсбук профил. 

Услугата Meta Verified стартира тази седмица. „Абонаментната услуга позволява да потвърдите акаунта си с официален документ за самоличност, да получите синя значка„, съобщава още основателят на Facebook. По думите му, с новата услуга потребителят може да си осигури и допълнителна защита от евентуални фалшиви акаунти, представящи се за него, а също и директен достъп до поддръжка на клиенти. „Тази нова функция е за повишаване на автентичността и сигурността на нашите услуги“, пише още Зукърбърг.

Meta Verified започва на цена от $11,99/месец в мрежата или $14,99/месец за iOS. Абонаментната услуга ще бъде пусната най-напред в Австралия и Нова Зеландия тази седмица, а след това ще се предлага и в други страни начело със САЩ.

Цената е 11,99 долара (11,22 евро) на месец за потребителите, които се абонират в интернет, и 14,99 долара за тези, използващи мобилни приложения (за да се компенсират комисионната, начислена от Apple и Google върху разходите за смартфони и таблети).

Абонаментът не е задължителен и платформите ще останат безплатни. Потребителите, които се интересуват от новата услуга, трябва да са навършили 18 години, а компаниите няма да имат достъп до този абонамент, макар „Мета“ да не изключва възможността да ги включи в бъдеще.

Новата оферта е насочена преди всичко към създателите на съдържание.

От Meta обяснили пред АФП, че е създала Meta Verified въз основа на получени заявки от обещаващи създатели на съдържание.

Според експерта Каролина Миланези обаче на формулата й липсва последователност с функционалности, които отговарят на нуждите на различен тип потребители: удостоверяване за официални организации и личности, промоции за инфлуенсъри и безопасност, която „трябва да се прилага за всички“.

Подобни новини

Back to top button