ЗдравеОбщество

„Сърце и мозък“ в Плевен и Бургас – лидери в протезирането за 2022 г.

С двете си ортопедични клиники в Плевен и Бургас „Сърце и мозък“ е лидер в тазобедреното и колянно-ставно протезиране с 1204 алопластики през 2022 г. Това показват публикуваните данни на „Индекс на болниците“. В двете клиники са извършени общо 2732 ортопедични операции, от които 136 са с особено голям обем и сложност.

„Вече повече от година работим с навигационно ендопротезиране. С навлизане на роботизираната и компютризирана хирургия, навигационното ендопротезиране отдавна измести класическите оперативни техники. Предимството на тази технология е, че с помощта на навигацията имплантите се поставят в оптималната за всеки пациент позиция, съобразно неговата анатомия. Методът гарантира дългосрочна преживяемост на ставата. В болници „Сърце и Мозък“ имаме и отлично подготвени екипи, специализирали в Германия. Това позволява рутинно прилагане на иновативния подход, който е в пъти по-щадящ за пациентите“, коментира проф. Аспарух Аспарухов, началник на клиниката в Плевен. Българските лекари работят в тясно сътрудничество с клиниките на едни от най-добрите в специалисти в Европа – д-р Васмер и проф. Рьотингер от Германия и проф. Дреер в Швейцария.

„Поставянето на индивидуални ставни импланти е рутина за екипа ни. Предоперативното 3D планиране, имплантът и инструментите за поставянето му са строго индивидуални. Методът е по-малко травматичен, скъсява се времетраенето на интервенцията, а рискът от интраоперативна инфекция е намален. Не е случайно, че Академия Ескулап избра клиниките в Плевен и Бургас за провеждане на теоретично и практическо представяне на достиженията в навигационно ендопротезиране“, допълва д-р Петьо Братоев, ръководител на отделението в Бургас. Клиниката по ортопедия и травматология във високотехнологичните „Сърце и мозък“ регулярно търси обратна връзка и получава най-висока оценка от преминалите пациенти – а това е най-важният атестат за работата на лекарите.

Подобни новини

Back to top button