ЗдравеОбразованиеОбщество

В МУ – Плевен се дипломира втори випуск фармацевти

На 10 март 2023 г., петък, от 11:00 ч в зала „Магнум“ на Втора клинична база се проведе тържествена церемония по дипломиране на втория випуск 2022 магистър-фармацевти на Медицински университет – Плевен. Водещ на събитието бе доц. Мая Йотова, зам.-декан на Факултет „Фармация“. След успешно завършен 5-годишен курс на обучение, дипломи за магистър-фармацевт получиха 42 дипломанти, от които трима са с отличен успех. Отличничката на випуска маг.-фарм. Елиф Халиибрямова поздрави своите колеги и отговори на приветствията на гостите на празничното събитие. След като абсолвентите произнесоха тържествено клетва-слово на магистър-фармацевта, Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров връчи официално дипломите и подаръците на Випуск 2022.

Професор Димитров се обърна към младите магистър-фармацевти с думите: „Скъпи дипломанти, с огромна радост и вълнение Ви поздравявам по повод успешното завършване на един важен етап от академичния Ви живот – 5-годишния курс на обучение по фармация в нашата Алма Матер. Горд съм, че на днешната тържествена промоция Медицински университет – Плевен дипломира втория випуск магистър-фармацевти на най-младото звено на всишето училище – Факултета по Фармация.

Американската журналистка и писателка Сидни Харис казва, че „голямата цел на образованието е да превърне огледалата в прозорци“. Скъпи млади колеги, не отразявайте чужди грешки, не бъдете огледало на лоши примери и практики. Аз вярвам, че Вашите преподаватели са успели да отворят прозорец във Вашите умове и души, прозорец към светлина, знание, наука и нови хоризонти. Вашата задача е да разширявате кръгозора си с нови знания, умения и компетенции, за да бъдете полезни на обществото и на своите пациенти. Пожелавам Ви от сърце да живеете и работите като стойностни хора и добри професионалисти! На добър час!“

През 2014 г. с първа копка стартира изграждането на нов модерен факултет по фармация за обучение на магистър-фармацевти в Медицински университет – Плевен. Факултет „Фармация“ е четвъртият факултет на висшето училище, разкрит през 2016 г. с решение на Народното събрание. През академична 2016/2017 година стартира обучението на първия випуск магистър-фармацевти по държавна поръчка в специалност „Фармация“.

Подобни новини

Back to top button