ОбществоПолиция

Бързи производства за наркотици и алкохол

За притежание на наркотици в полицейския арест е задържан 20-годишен плевенчанин. На 18 март около 17:35 часа в град Плевен на улица „Сан Стефано“ той бил спрян за проверка от служители на Първо РУ. Доброволно е предал полиетиленов плик с размери 7 см Х 10 см., съдържащ по негови данни марихуана. Предстои физико-химическа експертиза на иззетия наркотик. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК и е сезирана Районната прокуратура.

Бързо производство е образувано в РУ – Левски за управление на автомобил след употреба на алкохол. В 17:10 часа на 19 март на улица „Цанко Церковски“ в град Белене е бил проверен 70-годишен, който се придвижвал с „Джип Чероки“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

На 19 март 2023 година в 14.45 часа в село Бяла вода служители на РУ – Левски са установили, че 21-годишен местен жител се придвижва с лек автомобил “ Волво“, който е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство с оглед престъпление по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая продължава работата разследващ полицай.
          
На 19 март 2023 година в 18.00 часа на път III-306 при кръстовището с улица Бузлуджа“ в посока към град Червен бряг служители на ЗЖУ са спрели товарен автомобил „Форд Транзит“. Установена е самоличността на водача –  31-годишен от град Луковит. Извършената проверка за алкохол с техническо средство алкотест „Дрегер 7510“ е станало ясно, че е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. 31-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“ ,ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор при РП – Плевен и работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button