ИзбориНПООбществоПолитикаПроблеми

„Гражданско обединение за Плевен“ кани кандидат-депутати и граждани на дискусия

Организаторите се надяват да сложат начало на поредица публични граждански форуми по значими за развитието на Плевенския регион проблеми

На 27 март /понеделник/ 2023г. от  17,30 часа до 19,30 часа във вътрешния покрит двор, на втория етаж на сградата на Областна администрация – гр. Плевен площад „Възраждане“ №1 ще се проведе ДИСКУСИЯ между представители на политическите партии/коалиции, регистрирали листи в 15 РИК – с кандидати за  народни представители от Плевенския избирателен район за участие в предстоящите избори за 49-тото Народно събрание, с гражданско участие.

Дискусията се организира от сдружението „Гражданско обединение за Плевен“, с цел гражданите на Плевен и региона да се запознаят с позициите на кандидатите за народни представители относно значими за развитие на региона проблеми. За дискусията са изпратени покани на всички партии/коалиции, регистрирали листи в 15 РИК – Плевен. Дискусията ще се проведе при строг регламент и предварително уточнен сценарий. Всяка партия/коалиция, регистрирала листа с кандидати за народни представители представители в 15 РИК,  има възможност да излъчи по един представител за участие в дискусията.

След изтегляне на жребий за реда на изказване от заявилите участие кандидати за народни представители, дискусията ще се проведе в два основни панела. Първият панел ще включи дискусия, с представяне на основни политики, приоритети и мерки на всяка политическата партия/коалиция по три основни теми: 1/ Приоритети за регионалното развитие и инфраструктурата; 2/ Политики и мерки за преодоляване на демографската криза; 3/ Приоритетен ангажимент на народния представител /или на политическата партия/коалиция/  към гражданите на Плевенския регион. Всеки представител на политическа партия/коалиция, заявил желание за участие в дискусията, ще може да изложи позиция в рамките на 3 минути по всяка една от темите. Кандидатите за народни представители ще говорят по реда на изтегления в началото на дискусията жребий. Във втория панел гражданите ще имат възможност да задават въпроси към  кандидатите за народни представители, с  регламент за времетраене при задаване на въпрос от граждани – до 1 минута, а за отговор от кандидати за народни представители – до 2 минути.  Модератор на дискусията ще бъде младият политолог Ванин Нейков, а водещ координатор – филоложката Мая Цветанова. Предвидено е медийно отразяване на дискусията, вкл. онлайн видеозапис, с директно излъчване.

Оценявайки значимостта на открития граждански диалог между политиците и гражданите, организаторите на дискусията изразяват надеждата, че дискусията може да постави начало от поредица публични граждански форуми по значими за развитието на Плевенския регион проблеми.

Подобни новини

Back to top button