ИзкуствоКултура

Деца от „Колорит“ спечелиха най-високите отличия на конкурса „Малките нашенци 2023“ в Казанлък

На деца от арт школа „Колорит“ – Плевен са присъдени най-високите отличия на 26-тия Национален конкурс за весела рисунка „Малките нашенци“ , провел се в град Казанлък. Най-високото отличие на конкурса.

Специалната награда на фондация „Чудомир“ печели шестгодишната Светослава Лишева с живописната си творба „Веселата котка“. 

Специалната награда на Общински съвет – Казанлък е присъдена на осемгодишната Мария Браткова за пастелната рисунка „Клоунът със синята коса“. Носители на Първа награда са Християн Рангелов – 10г. за рисунката „Клоун в цирка“, изпълнена в смесена живописна техника и Аделина Петрова – 12 г. за пастелната творба „Клоун със заек“. Това е изключителен успех за плевенската школа и за нейният ръководител Майя Ананиева. От творбите на малките художници блика много радостно настроение, изпълнени са в богат колорит и имат впечатляващо присъствие и въздействие.  Конкурсът е част от „Чудомирови празници 2023“ в града на розите. Организатори са Община Казанлък, Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“, фондация „Чудомир“ и Националния дворец на децата. Церемонията за връчване на наградите на победителите ще бъде на 29 март 2023 година в „Музей на розата“ в град Казанлък.

Подобни новини

Back to top button