ИзкуствоКултура

Елате в Кнежа на „Джаз в парка“

Фестивалът ще се проведе на 4 и 5 май с вход свободен

На 4-ти и 5-и май жителите на град Кнежа, както и гости от цялата страна могат да се насладят на двудневен фестивал за джаз музика с вход свободен на открита сцена в парк “Ахтирка”. “Джаз в парка” ще обедини изпълнения на пет джаз формации и две творчески работилници за деца и младежи, част от фестивалната програма през двата дни. Акцент поставя проектът “Да послушаме кино” на Хилда Казасян с Плевенската филхармония, който съчетава в себе си най-любимите и познати мелодии от обичани български филмови класики като “Козия рог”, “Любимец 13”, “Вчера” и други.

Част от програмата са още дебютният проект „С аромат на bossa” на Полина Цвяткова (вокал) и Християн Цвятков (китара), вплитащ по неповторим начин самба, джаз и блус в стила на “новата бразилска музика” – боса нова. Концерт на Весела Морова (вокал) и добре познатото джаз трио Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (барабани) в проекта “And We Will Fly” събира четиримата музиканти в естетиката и радостта да изпълняват джаз. Те осъществяват красиво завръщане в ерата на джаза от 40-те и 50-те години, но с ново, по-модерно звучене, добавяйки вокал към инструменталната музика.

Фестивалът “Джаз в парка” ще закрият нотите от тромпета на едно от лицата на съвременния български джаз – Венци Благоев. Той ще излезе на сцената със свои приятели, джаз творци, с които ще обединят майсторство, талант и страст. Част от фестивала е още интересният проект “Джаз за деца” на фондация “Джазтет”, в който деца изпълняват обичани детски песни с джазов аранжимент, както и вокалната работилница с Весела Морова, съчетаваща забавни и интерактивни упражнения за ритъм и импровизация за деца и младежи.

Програма на “Джаз в парка” Кнежа 2023:

4-ти май — четвъртък – първи фестивален ден

17:00 – Откриване на фестивала

17:30 – Концерт с авторска музика на Пламен Петров и джаз стандарти

18:30 – Концерт на Весела Морова и Джаз трио

19:30 – “Да послушаме кино” с Хилда Казасян и Плевенската филхармония

5-и май — четвъртък – втори фестивален ден

11:00 – Вокална работилница с Весела Морова

17:00 – “Джаз за деца”

18:30 – “С аромат на bossa” – Концерт – представяне на дебютен албум на Поли и Хрис

19:30 – Концерт на Венци Благоев и приятели

ххх

ФЕСТИВАЛЪТ СЕ ОРГАНИЗИРА С ПОДКРЕПАТА НА НФК.

Подобни новини

Back to top button