ОбразованиеОбщество

Ученик от СУ „Христо Смирненски“, Плевен намери пари и документи и ги върна на собственика им

19-годишният Мариян Данаилов Митев – възпитаник на СУ „Христо Смирненски“ в Плевен, намери голяма сума пари и документи и ги върна на собственика им. За достойната постъпка на тийнейджъра дни преди Великден разказа Георги Славов – общински съветник в Общински съвет – Плевен и бивш преподавател на момчето.

„Мариян е бивш мой ученик. На 12 април вечерта бях по работа в центъра на Плевен, когато той ми се обади и ми съобщи, че е намерил портфейл с голяма сума пари и лични документи вътре. Поиска съдействие да потърсим собственика, след което веднага се обадихме в Първо РУ – Плевен. Предадохме портфейла на пристигналия на място екип от униформени. По личната карта и шофьорската книжка, които бяха вътре, от полицията установиха самоличността на собственика. Оказа се млад мъж от гр. Тръстеник. Не мога да ви опиша благодарността на този човек, когато пристигна на място и си получи вещите“, разказа Георги Славов.

„За мен е чест да познавам деца като Мариян. Респект към неговото семейство и към учителите му, към училището ни с директор Николай Иванов за доброто възпитание, изградили го като достоен човек. За постъпки като неговата не трябва да мълчим.“, сподели съветникът.

Подобни новини

Back to top button