ОбществоПолиция

Митнически служители откриха близо 10 000 кг заготовки на цигарени кутии с обозначения на известни марки

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 9620 кг заготовки за цигарени кутии и филтърна хартия с обозначения на световноизвестни търговски марки, превозвани в хладилен камион.
Товарният автомобил с българска регистрация пристига на ГКПП Дунав мост 2 – Видин-Калафат на 21.03.2023 г. на изходящо трасе от страната. Водачът, български гражданин, е обявил, че превозва шоколадови изделия от България за страна в Европейския съюз. Екип на мобилна митническа група селектира превозното средство за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват, че само част от товара отговаря на описания в представените товарителници. В превозвания товар са открити 15 палета с общо 1062 кашона със заготовки за цигарени кутии и 120 ролки коркофан (филтърна хартия), всички брандирани с лого на защитени търговски марки.
„Марковите“ опаковки за цигари с общо тегло 9620 кг са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая са уведомени притежателите на съответните търговски марки. Работата по случая продължава по подозрение, че стоката е предназначена за нелегално производство на цигари в държава от ЕС.

Подобни новини

Back to top button