БизнесОбществоСтранатаУслуги

След Дубай, НАП проверява и българите с имоти в Гърция

Националната агенция по приходите е започнала проверки на българи с имоти и в Гърция, след като първо подхвана сънародниците ни в Дубай. Проверяват се доходите им и дали те съответстват на имотното им състояние. Това съобщи пред БНТ изпълнителният директор на НАП Борис Михайлов.
„В момента текат проверки, някъде правим и ревизии, ако установим, че има недекларирани доходи. В такива случаи налагаме 10% данък плюс лихва за съответния период. Някои случаи даваме на КПКОНПИ и може да се прецени, че имотът трябва да бъде конфискуван. При проверките повечето граждани си доказват парите“, обясни Михайлов.
Той увери, че когато приключат проверките, ще уведоми обществеността за резултатите.
Шефът на НАП посочи, че продължават и проверките на българи с имоти в Дубай. Емирството обаче отказвало да предостави информация и за банковите сметки на българи там. Както стана известно още през миналата година, 23-ма българи с имоти в Дубай се проверяват от НАП. За четирима от тях текат и данъчни ревизии.
„Над 100 хиляди лева неплатени данъци до момента са събрани в резултат на тези ревизии“, съобщи днес Борис Михайлов.“ Скоро от Дубай ще получим и пълния списък на българите с имоти там. Става дума за около 200 души“, посочи още той. „Това, че имаш имот в Дубай или другаде в чужбина не значи, че си лош човек. Възможно е да се женят там – красиви жени си вземат съответни мъже и по този начин придобиват имота. Други са инвестирали парите си“, коментира Михайлов.

Подобни новини

Back to top button