Бедствия и аварииЕкологияКлиматСтраната

В Плевен 10 сигнала за паднали дървета и клони

Към 08:30 часа днес са отработени над десет сигнала за паднали клони и предмети на пътните платна, информират от ОД на МВР – Плевен. Екипи от всички районни управления реагират за почистването и отстраняването на опасности. Няма постъпила информация за бедстващи хора. От РДПБЗН – Плевен съветват гражданите да бъдат внимателни при придвижването си, да обезопасяват от незакрепени предмети прозорците и балконите на жилищата си, както и на търговски и офис обекти. Изпълнителите на строителните дейности да проверяват състоянието на строителните огради и скелета.

Оранжев код за бурен вятър е издаден за днес, 28-и март от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за Плевен и още 7 области в страната, където поривите на вятъра могат да достигнат над 100 км/час.

Според погнозата на НИМХ, днес валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има превалявания от дъжд, на отделни места в Североизточна България – на дъжд и сняг.

Ще е ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад, който привечер постепенно ще отслабва.

Снимката е илюстративна

Подобни новини

Back to top button