ИзкуствоКултура

„Реквием“ и Концерт за цигулка №2 от Моцарт ще бъдат представени в обновената зала „Катя Попова“

Плевенската филхармония и Общински хор “Гена Димитрова” – Плевен, с диригент Анелия Дечева ще изпълнят вълнуващия “Реквием” от Моцарт. Музикалното събитие е на 12 април, от 19 ч., в изцяло обновената зала “Катя Попова” в Плевен. Солисти ще са Пламена Гиргинова – сопран, Анелия Дечева – мецосопран, Георги Султанов – тенор, и Александър Носиков – бас.

Същата вечер почитателите на класическата музика ще имат удоволствието да чуят и Концерт за цигулка и оркестър № 2 от В. А. Моцарт в изпълнение на Плевенската филхармония със солист виртуозната цигуларка и концертмайстор на камерен оркестър “Дианополис” – Ямбол, Красимира Султанова.

Диригент е маестро Драгомир Йосифов.

Неотдавна кметът Георг Спартански информира във Фейсбук профила си, че е инспектирал залата. „Основният ремонт на практика приключи, вече се почиства след строителните дейности, правят се проби на техниката, апаратурите – асансьор за хора с двигателни увреждания, отопление, вентилация и климатизация, ел.инсталации, озвучаване , осветление“, сподели кметът, който публикува и няколко снимки.

Подобни новини

Back to top button