ОбществоПраво

Пуснаха един от обвинените за трафик на хора

Останалите шестима остават под стража

Днес – 04.04.2023 година, в Окръжен съд – Плевен се гледаха 7 от взетите на 31.03.2023 година постоянни мерки за неотклонение на обвинените за трафик на хора.

За едно от лицата, поради липса на доказателства да е извършил престъпленията, в които е обвинен, а и поради това, че не съществува опасност да се укрие или извърши престъпление, Районен съд – Плевен е оставил без уважение искането за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и е постановил лицето да бъде освободено. Относно него е постъпил частен протест от Районна прокуратура – Плевен, с искане определението на районния съд да бъде отменено и на М.Д. да бъде наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съставът на Окръжен съд – Плевен е счел доводите на районния съд за правилни и е потвърдил определението, с което не е взета мярка за неотклонение спрямо лицето.

На останалите шест лица са наложени от Районен съд – Плевен мерки за неотклонение „Задържане под стража“. Обвиняемите са обжалвали определенията пред Окръжен съд – Плевен, като са поискали налагането на по-лека мярка. И по шестте жалби окръжният съд, след като е преценил доказателствата по делото, взел е предвид становищата на страните и е извършил служебна проверка на обжалваните определения е постановил, че подадените жалби са неоснователни, а определенията на районния съд, с които са взети най-тежките мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемите Е.М., С.С., Й.Ц., А.М., Б.А. и И.Г., са потвърдени.

Подобни новини

Back to top button