ЗабавленияИзкуствоКултураСветски новини

От „Пазители на традициите“ подготвят грамотите и наградите в конкурса „Рецептите на баба“

За петнадесети пореден път Фондация „Пазител на традицията-Пазителите“ проведе Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта.

Конкурсът „Рецептите на баба“ стартира през 2009 година. Премина през всякакви етапи и възрасти. Участваха хиляди български деца, някои живеещи далеч от родината. Резултатите от тазгодишния конкурс вече са известни, но дейностите по конкурса продължават с подготовка на грамотите, които всички очаквате, както и на наградите за финалистите.

Фондация „Пазител на традицията-Пазителите“ изказва най-дълбока благодарност на всички спомоществователи – дарители и спонсори, допринасящи за успешното реализиране на тазгодишното издание на конкурса „Рецептите на баба“.

Изказваме нашата признателност за приноса за съхраняването на българското наследство и духовния потенциал на нацията на фирма “РЕФАН България” и „РУБЕЛЛА БЮТИ“ АД, които осигуриха подаръчни козметични комплекти за отличените участници, на „Агрия“ АД, Индийско-българската бизнес камара, „Тива Трейд“ – за финансовата подкрепа, на Белла България за предметните награди. Сърдечни благодарности и на Бонбонена фабрика АЛПИ, която подкрепи не само финансово тазгодишното издание, но осигури и лакомства за прекрасните млади творци. На  Любословие.БГ, F2 Mineral Urban Talisman и Vasko 13, подкрепили ни със своята работа и съдействие.

С този жест водещи български компании показват, че са ангажирани и съпричастни към насърчаването на децата да пазят българските традиции и обичаи и да изразяват своето разбиране, чувство и въображение чрез изкуство.

Председателят на Фондацията и основен инициатор и двигател на всичко, VASKO-Пеньо Иванов, има и друга приятна изненада за всички участници в конкурса, като предоставя отстъпка на всички участници, техните семейства и преподаватели при консултация и поръчка на продукти – бижута, сувенири и талисмани от F2 Mineral Urban Talisman, които можете да откриете на следния линк: https://www.facebook.com/F2minerAlls

VASKO e подготвил и по една от неговите стихосбирки с романтична поезия „Любов една“ за най-активните ръководители на учебни заведения, които са насърчили учениците си с ентусиазъм да се включат в надпреварата през тази година.

Организаторите молят всички да имат търпение до подготовката на всички грамоти и подаръци, като за изпращането им наградените ще бъдат информирани отново в страницата на Пазител на традициите https://pazitelnatradiciite.com/ и във Фейсбук страницата ни „Рецептите на баба“ https://www.facebook.com/receptitenabababg.

Подобни новини

Back to top button