АрмияОбщество

Ден на отворени врати във ВВВУ „Георги Бенковски“

ВВВУ „Георги Бенковски“ организира в Изнесения комплекс за авиационно обучение в град Плевен на 7 април / петък/ от 10:00 ч. до 14:00 ч. ден на отворени врати на авиационното образование и обучение.

Поканени са младежи от горните класове на плевенски училища, стопански организации, преподаватели от сродни университети, курсанти и студенти от ВВВУ.

Интересната програма предвижда провеждането на няколко модула.

След откриването от началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски на деня на отворените врати на авиационното образование и обучение следват презентациите:

  1.  „ВВВУ „Г. Бенковски“, лидер в авиационното образование в България“ – полк. проф. д-р инж. Марин Маринов, заместник- началник на ВВВУ „Г. Бенковски“ по учебната и научна част;  

2. „Откриване и проследяване на астероиди чрез Програмата за международно сътрудничество IASC” – ст. лейт. ас. инж. Милен Симеонов;  

  • Презентация на фирма Леони България ЕООД.         

Вторият модул предвижда разглеждане на зали на катедрите от факултет „Авиационен“ и Департамент „Природни и хуманитарни науки“, провеждане на демонстрации и викторина на английски език „Авиация и космонавтика“.

       Гости от стопанските организации, преподаватели, курсанти и студенти от ВВВУ се срещат по време на третия модул. Дейността си ще представят Plane Tech Ltd. , Техно Логика ЕАД и Леони България ЕООД .       

В четвъртия модул представителите на стопанските организации, учени от други академични и научни институции и преподаватели от ВВВУ ще се запознаят  с две от задачите на Националната програма „Сигурност и отбрана“:

  1. Представяне и обсъждане на текущите резултати по задача 1.2.1 „Изследване и приложение на наземни, водни и безпилотни летателни средства за логистика, добиване и отдалечено предаване на сензорна и визуална информация“ и препоръки за последващата работа.  
  2. Представяне и обсъждане на текущите резултати по задача 3.1.9 „Изграждане на мрежа от автономни маломощни летателни устройства (квадракоптери) за контрол на урбанизиран район“ и препоръки за последващата работа.

Денят на отворените врати е посветен на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 44-тата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов – възпитаник на ВНВВУ „Георги Бенковски“ /10 април 1979 г./.

Подобни новини

Back to top button