Полиция

От бюлетина на МВР – Пиян шофьор, наркотици, тютюн без бандерол

Около 23:30 часа на 10 април 2023 година в ж.к „Дружба“ бил проверен 41-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген Пасат“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

На 11 април 2023 година около 0:20 часа в село Опанец 23-годишен е спрян за проверка от служители на Първо РУ. Доброволно е предал кутия от цигари, съдържаща угарка от саморъчно свита цигара с размери около 5 см., раздробена суха зелена тревиста маса и червено на цвят свито наилоново топче, съдържащо суха зелена тревиста маса – представляващи 1 грам марихуана. Предстои физико-химическа експертиза на иззетия наркотик. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК и е сезирана Районната прокуратура.
Същия ден около 20:30 часа в избени помещения в жилищен блок в плевенския квартал „Сторгозия“ служители при Второ РУ- Плевен са извършили проверка на 44-годишен. Намерено е полиетиленов пакетче с цилиндрична форма с размери 5 см. Х 1 см., съдържащо бяло кристалообразно вещество. По данни на плевенчанина веществото е метамфетамин (пико). Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. 44-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Полицейските действия са в рамките на специализирана операция. Започнато е досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Работа продължава разследващ полицай.

На 11 април 2023 година в областния град е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на стоки с незаплатен акциз. За времето от 8 до 17 часа са извършени проверки на лица и търговски обекти. На територията на кооперативен пазар до товарна рампа на хипермаркет са установени две пазарски чанти с жълто – кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 8 килограма. За намерено количество е съставен констативен протокол. Работата продължава полицейски инспектор от Второ РУ – Плевен.

Подобни новини

Back to top button