БизнесСтранатаТуризъмТърговия

„Активни потребители“: Хората ще изхарчат вероятно над 50% повече по Великден

В сравнение с миналата година хората ще изхарчат вероятно над 50% повече. Това е инфлацията и нищо не можем да направим. Това каза за „Твоят ден“ Богомил Николов от асоциация „Активни потребители“.

„Обикновено като мине седмица – 10 дни след празничната кампания, започват да ни се обаждат различни потребители, все повече с казуси, свързани с пътувания. Пазаруването трябва да е навреме, защото в последния момент се получават неуредици – свързани с хотели, настаняване, транспорт, лошо отношение“, посочи той. 

По думите му припряността и суматохата от бързането кара потребителите да пазаруват прибързано. „Празниците не са удачен момент да сключваме дългосрочни договори за кредит или мобилна услуга, в по-голямото бързане и промоциите, можем да бъдем подведени с нещо, което въобще не е изгодно. Промоциите понякога не са истински, трябва много да преценяваме и да не сме импулсивни, когато има кампания. Индикацията сочи, че инфлацията бавно затихва“, заяви Николов.

Според него санкциите трябва да бъдат обвързани с оборота. „Те трябва да са пропорционални и да са справедливи“, категоричен е той.

Подобни новини

Back to top button