ОбществоПолиция

Бързи производства за наркотици и нередовни МПС

Бързо производство е образувано в РУ – Долни Дъбник за шофиране след употреба на наркотици. В 17:14 часа на 14 април на пътя между градовете Искър и Кнежа е бил проверен 32-годишен, който се придвижвал с „Ауди А4“. Направеният наркотест с техническо средство е отчел положителна проба за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е дал кръвна проба за химически анализ във ФСМП – Искър. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.          

Нерегистриран автомобил е бил засечен от полицейски служители на РУ-Долни Дъбник на 15 април. Около 14:15 часа при проверка е установено, че 43-годишен се придвижвал с „Фолксваген Пасат“ в село Садовец  и се изяснило, че колата е с прекратена регистрация от 31 януари т.г. на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.
За престъпление по чл.345, ал.2 от НК е уведомен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ-Долни Дъбник.          

В село Комарево нерегистриран мотопед е бил засечен от полицейски служители на РУ-Долни Дъбник. 59-годишен се придвижвал с мотопед „Пиаджо“ в селото на 15 април и при проверка около 19:50 часа било установено, че регистрационната табела е издадена за друг мотопед – „Сузуки“, обявен за общодържавно издирване с телеграма на ГДНП. Регистрационната табела е иззета. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал.1 от НК. Работата по случая продължава. Уведомена е РП – Плевен.

Подобни новини

Back to top button