Общество

7 пожара по Великденските празници

На 13 април в 12:46 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар на балкон на втория етаж в жилищен блок в областния град на улица „Асен Златаров“. Предполагаемата причина за произшествието е техническа неизправност в ел. уред. Пожарът е самозагаснал до пристигане на екип на РСПБЗН – Плевен. Изгоряла е техника и домашно обзавеждане. Опушени са стени 100 кв. метра. Няма пострадали хора.

На 13 април в 07:54 часа екип на РС ПБЗН – Левски е загасил самозапалил се комин в обитаема сграда в град Летница. Пожарът е без преки материални загуби.

За периода от 13 април до 16 април служители от РСПБЗН- Плевен са погасили два пожара в контейнери за сметосъбиране в ж.к „Сторгозия“ и в ж.к „Дружба“. Причина за инцидентите е небрежност при боравене с открит огън.

На 13 април в 20:56 часа в У ПБЗН – Сторгозия е постъпил сигнал за горящи сухи треви в местността Текийски орман край Плевен. Пламъците са обхванали площ от 4 дка. Отреагирали са служители с един автомобил.

Спасен е 18-годишен, покатерил се по парапет на покрив, за да свали топка. Служители от РС ПБЗН – Плевен са свалили момче, от покрива на сграда в плевенския квартал „Дружба“. Сигнал за кризисната ситуация е бил подаден на 15 април в 11:53 часа. Незабавно е пристигнал екип на пожарната служба в града. Служители успели да помогнат на 18-годишния и той е невредим.

На 15 април в 15:09 часа е съобщено за възникнал пожар в къща в село Телиш. Пристигналият екип на РС ПБЗН – Червен бряг е загасил огъня. Изгоряла е покривна конструкция 150 кв. метра и каратаван 3 кв. метра. Предполагаемата причина за произшествието е неправилно ползване на отоплителни уреди. Същия ден в 22:07 часа в РС ПБЗН – Червен бряг е получен сигнал за самозапалил се комин в обитаема къща в града. И при двата пожара своевременната намеса на пожарникарите е спасила сградите.

Вчера в 14:09 часа се е запалило етажно ел. табло в жилищен блок в ж.к „Дружба“. Пожарът е самозагаснал до пристигане на екип в РС ПБЗН – Плевен. Ел. таблото е напълно изгоряло. По преценка на служителите причина за инцидента е късо съединение.

Подобни новини

Back to top button