ОбществоПолиция

Откриха републиканския турнир по стрелба „Величко Величков“

„За мен е чест, че Плевен е домакин на XXVIII-тия Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР в памет на Величко Величков. Пожелавам успех на всички състезатели и нека най-добрите да победят. Бъдете здрави и приятни изживявания в Плевен“, обяви на откриването старши комисар Веселин Вътов, директор на ОДМВР – Плевен.

На 20 и 21 април 2023 година в Плевен ще се проведе XXVIII-тия Републикански турнир по стрелба с боен пистолет. Организатори на надпреварата са ОДМВР – Плевен и Спортната асоциация на МВР.  Турнирът ще се проведе в два поредни дни, а стрелбите ще започнат днес в 10:00 часа на стрелбищен комплекс „Величко Величков“ в Плевен. Сили ще премерят отбори, съставени от 29 мъже и 11 жени. Те са от ГДНП, ГД „Миграция“, Академията на МВР и областните дирекции в Враца, Хасково, Кюстендил, Габрово, Търговище и Плевен. Първенците ще получат купи, грамоти и медали. Награждаването и официалното закриване на турнира ще се състои утре.

Величко Величков е записал името си в олимпийската история на България като носител на първия сребърен медал в този спорт. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.

Подобни новини

Back to top button