БизнесОбществоПолитикаУслуги

Включете се в онлайн информационен ден за процедурата за ВЕИ за фирми по Националния план за възстановяване

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа организира онлайн информационен ден за процедурата от Националния план за възстановяване и устойчивост за изграждане на ВЕИ системи за бизнеса в комбинация с батерии за съхранение на енергия. Той ще се проведе на 27 април от 10 ч. до 12,30 ч. Желаещите да участват трябва да направят предварителна регистрация на: http://mig.egov-box.bg/login.aspx?meet=282465937165, след което всеки от тях ще получи на пощата си линк за достъп.

В рамките на месец експертите на Главната дирекция проведоха последователно срещи с бизнеса в Пловдив, Русе, Варна, Бургас и София. На тях бяха разяснени както условията за кандидатстване, така и допустимите разходи по процедурата. Тя е отворена за кандидатстване до 16,30 ч. на 15 май 2023 г. Документите се подават изцяло електронно в ИСУН 2020 (https://bit.ly/3xlmh1t). Бюджетът е 200 млн. лв., като компаниите могат да получат между 75 000 лв. и 1 млн. лв. безвъзмездна помощ за изграждане на фотоволтаици и батерии.

Онлайн информационният ден е добра възможност за фирмите, които не са взели участие в предходните срещи с експертите на ГД ЕФК, да зададат въпросите си и да получат съвети за кандидатстването. На тяхно разположение е и клип с инструкции и обяснение на всички стъпки за попълване на формулярите – https://www.youtube.com/watch?v=Q881FGFVaCo.

Подобни новини

Back to top button