СпортШахмат

Всички първи места са за шахклуб „Спартак Плевен XXI” на купа „Млади надежди“

На 22 и 23 април в Плевен, в хотел „Ростов“ се състоя детски турнир по класически шахмат „Млади надежди“. В него участвуваха състезатели на „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“, информира Чавдар Андреев от „Спартак Плевен XXI“. Състезателите бяха разделени в два турнира до 10 и 16 години,като отделно се направиха класации до 8,10,12,14 и 16 г.

Купа „Млади Надежди“ до 10 години с 6.5 точки от 7 възможни спечели Максим Казанджиев („Спартак Плевен XXI”), който взе и златния медал до 8 години. Втори и трети в тази възрастова група са неговите съотборници Георги Иванов и Яна Лакова. Първи до 10 години е Георги Иванов също от “„Спартак Плевен XXI”,следван от Емили Цветанова и Ема Симеонова,и двете от „Плевенски Гамбит“.

Купа „Млади Надежди“ и златния медал до 16 години с 6.5 точки от 7 възможни спечели Александър Георгиев („Спартак Плевен XXI”),следван от съотборника си Владислав Кръстев, а трети е Йоан Иванов(„Троян“). В групата до 14 години златния медал заслужи Емил Кънчев, следван от Иван Георгиев и Валентин Искрев – и тримата от „Троян“.

При 12-годишните първа е Катерина Бояджиева („Спартак Плевен XXI”) следвана от Юли Атанасов („Троян“) и Натали Цанева („Спартак Плевен XXI”).

Ръководството на “Спартак Плевен XXI” благодари на родителите на плевенските състезатели и на изпълнителния директор на клуба Валери Бояджиев, които на практика организираха турнира, и на ръководството на хотел „Ростов“ за отличните условия, които предостави на  състезателите.

Следващото състезание, в което ще участвуват състезателите на плевенския шахматен клуб, ще бъде от 29 април до 4 май в град Кърджали, където ше се състоят Държавните индивидуални първенства по класически шах за юноши и девойки до 12, 14, 16 и 18 г.

Подобни новини

Back to top button