ОбразованиеОбщество

Златен медал за СУ „Крум Попов“ от престижно национално състезание

От 21 до 24 април т.г. в гр. Добрич се проведе IX Национална ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“.

Сред 400 участника от 58 населени места в България са и възпитаниците на СУ „Крум Попов“, гр. Левски,   Никола Иванов, ученик  в  IV „а“ клас, и Пламена Ангелова, ученичка в  VI „б“ клас, с ръководител Мариета  Михайлова – учител по гражданско образование в училището.

В състава на журито бяха включени видни представители на научните и културни среди в страната.

Пламена   представи своята презентация  „Последен звънец“, с която впечатли оценяващите и заслужено грабна златния медал.

Никола  участва в конференцията в I възрастова група, раздел „Авторски приказки и есета“ с творбата си „Смисълът си ти“.

Учениците и техният ръководител получиха сертификати за участието си във финалния етап на конференцията.

Развълнувана от успеха на децата, г-жа Михайлова сподели: „Националната конференция по гражданско образование има за цел да покаже отношението на учениците по актуални проблеми на обществото, свързани с възпитанието, грамотността, кариерното развитие, екологията и др. За девета поредна година бе дадена думата на младите хора и те доказаха, че има нужда от такива форуми! За да бъдат чути и възприети като  важен фактор за положителна промяна. Уверени и отлично подготвени, нашите ученици показаха на журито и присъстващите, че в СУ „Крум Попов“, гр. Левски, децата учат, творят и градят ценности!

Участвахме наравно с големите и успяхме! Радостта и удовлетворението ни са огромни!

Посвещаваме своя успех на 100-годишния юбилей на СУ „Крум Попов“.

Подобни новини

Back to top button