ОбразованиеОбществоОбщинска и държавна администрация

Осем младежи се включват в инициативата „Мениджър за един ден 2023“ в Областна администрация Плевен

Утре, 27 април (четвъртък) в 9:30 часа Областна администрация Плевен отваря врати и чрез инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“ ще посрещне осем младежи, заявили участие и кандидатирали се за поста Областен и заместник областен управител на Област Плевен. В 21-то издание на програмата за кариерно ориентиране интерес към поста Областен управител на Област Плевен са заявили петима кандидати. Трима са заявилите за поста заместник-областен управител.

Кандидат за поста областен управител е Вероника Георгиева е студент в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност  „Предучилищна и начална педагогика“. Тя използва всяка възможност, за да се върне в родния Плевен, радетел е за подобряването му. Вторият кандидат за поста е Албена Методиева, ученичка в 11 клас в паралелка „Природни науки“ на СУ „Иван Вазов“. От четири години тя се занимава с доброволчество в Български младежки Червен кръст (БМЧК). Към момента е заместник-областен координатор на БМЧК – Плевен.  Решава да се запише за участие в изданието „Мениджър за един ден“, защото не само ще натрупа практически опит, но по този начин ще надгради и лидерските си умения.

Двама са желаещите ученици да се включат в инициативата от Варна – възпитаници на Професионалната техническа гимназия в морската столица със специалност „Полиграфия“. Даниел Петков се кандидатира за поста областен управител. Той има желание да опознае града и атмосферата в него, тъй като планира да продължи обучението си в Плевен. Другият кандидат е Цвети Владова. Тя се кандидатира за поста заместник-областен управител на Област Плевен.

Останалите четирима кандидати са съответно по двама за поста областен и за заместник-областен управител – от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ и ДФСГ „Интелект“ в Плевен. Данаил Денчев е ученик в 11 клас, специалност „Организация и хотелиерство“; Стефани Дикова – 11 клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“; Вилислава Дининска – 12 клас, специалност „Икономика и мениджмънт“ и Лора Кирилова, специалност Банково дело“.

Инициативата „Мениджър за един ден“ подпомага кариерната реализация на младежи над 16 години. Този четвъртък в цялата страна ученици и студенти отново ще преживеят един реален работен ден  в малки и големи компании, държавни и общински институции.

Подобни новини

Back to top button