ОбществоПолитика

Димитър Митев положи клетва като общински съветник в Плевен

Нов общински съветник положи клетва днес в състава на Общински съвет – Плевен. Димитър Митев влезе в местния парламент на мястото на избрания за народен представител от 15-МИР – Плевен Свилен Трифонов. Полагането на клетва бе първа точка в дневния ред на днешното заседание.

Със свое Решение №1901-НС от 08.04.2023 г. Централната избирателна комисия /ЦИК/ обявява Свилен Трифонов за избран за народен представител в 49-ото Народно събрание. Съобразно решението на ЦИК и разпоредбите на ЗМСМА /чл.30, ал.7, във връзка с чл.30, ал.4, т.4/, ОИК – Плевен, със свое последващо Решение №413-МИ от 13.04.2023 г. прекратява пълномощията на Свилен Трифонов като общински съветник от листата на МК „Демократична България – Обединение (ПП СДС, ПП БЗНС)“ в ОбС – Плевен и обявява за избран следващия по ред от тази листа Димитър Митев. Решението на ОИК – Плевен не подлежи на оспорване и влиза в сила незабавно след обявяването му.

След полагането на клетва Димитър Митев обяви решението си в залата, че няма да бъде част от групата на МК „Демократична България – Обединение (ПП СДС, ПП БЗНС)“ в ОбС – Плевен. С последващо решение Общинският съвет гласува участие на новия съветник в съставите на две от постоянните комисии – ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ и ПК по „Стопанска политика и транспорт“.

Димитър Митев е роден през 1959 г. в гр. Велико Търново. През 1985 г. завършва Шуменския университетЕпископ Константин Преславски”, специалност математика. От 1985 г. до 1993 г. работи като учител по математика. От 01.02.1993 г. е директор на СУ „Иван Вазов“, гр. Плевен. 

Подобни новини

Back to top button