ОбществоОбщинска и държавна администрация

Осем младежи бяха Мениджър за един ден в Областната администрация

„Силата на един екип“ – под това мото премина тазгодишното 21-во по ред издание на инициативата „Мениджър за един ден 2023“, в която традиционен участник е Областна администрация Плевен. На 27 април в заседателната зала на Областна администрация осем млади мениджъри, заявили желанието си да се включат в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България и кандидатирали се за поста Областен и заместник-областен управител на Област Плевен, бяха посрещнати от ръководния екип на Областна администрация.

Областният управител Иван Петков приветства участниците. Той представи своя заместник Александър Трайков, главния секретар на областна администрация Ирена Христова, директорите на дирекции „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ (АПОФУС) Александър Костов и „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ (АКРРДС) Пламен Топалски.

Г-н Петков запозна най-общо младите мениджъри с работа на областния управител и екипа на Областна администрация и акцентира на една от най-важните задачи на администрацията – да следи за законността на решенията на общинските съвети в единайсетте общини на територията на областта и да провежда държавната политика на територията на областта.

Срещата продължи с кратко представяне на младите мениджъри: Албена Методиева, ученичка в 11 клас в паралелка „Природни науки“ на СУ „Иван Вазов“;  Вероника Георгиева, студент в Софийския университет „Климент Охридски“, специалност  „Предучилищна и начална педагогика“; Даниел Петков и Цвети Владова, възпитаници на  Професионалната техническа гимназия във Варна, специалност „Полиграфия“; Данаил Денчев – ученик в 11 клас, специалност „Организация и хотелиерство“; Стефани Дикова – 11 клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“;  Вилислава Дининска – 12 клас, специалност „Икономика и мениджмънт“ и Лора Кирилова, специалност Банково дело“ от ДФСГ „Интелект“ в Плевен.

„Изключително съм щастлив и радостен от факта, че млади хора като вас проявяват интерес към работата на Областна администрация“, отбеляза заместник-областният управител Александър Трайков. За организацията и структурата на областна администрация разказа главният секретар Ирена Христова. Предизвикателства от работата си споделиха директорите на дирекции АПОФУС Александър Костов и АКРРДС Пламен Топалски.

В хода на разговорите младежите – участници в инициативата искаха да научат от първо лице как мениджърите са се насочили към професията си, как се справят с предизвикателствата, лесно ли се взимат важни решения, интересуваха се от приоритетите на ниво Област Плевен, както и какво се прави за задържането на младите хора в областния град и Област Плевен като цяло.

В рамките на инициативата мениджърите за един ден имаха възможност да обиколят, разгледат и се запознаят с различните звена в администрацията, както и да седнат на столовете на областния и заместник областния управител на Област Плевен.

Инициативата „Мениджър за един ден“ приключи с връчване на сертификати на всички участници.

За финал на срещата Областният управител Иван Петков цитира любима максима, която самият той винаги следва и горещо я препоръча на младите мениджъри: „Недей да вървиш пред мен, защото аз не зная дали ще те последвам. Недей да вървиш след мен, защото не знаеш къде ще те заведа. Върви до мен, да бъдем заедно напред, там, където искаме да стигнем“. Той пожела успешна реализация в начинанията на мениджърите за един ден, прекрачили прага на Областна администрация.

Подобни новини

Back to top button