ОбществоПолиция

Едно досъдебно и две бързи производства срещу шофьори

Досъдебно производство е образувано в Първо РУ – Плевен за шофиране след употреба на наркотици. Около 11:50 часа на 2 май на плевенската улица „Ангел Кънчев“ е бил проверен 26-годишен, който се придвижвал с „БМВ“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. При  последвалата проверка водачът е предал с протокол за доброволно предаване прозрачно политиленово пликче с размери 2 см Х 10 см.,  съдържащо кафяво прахообразно вещество  по негови данни – пико. Предстоят експертизи. 26-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай. Уведомена е РП – Плевен.          
Бързо производство е образувано в Първо РУ – Плевен за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 20:30 часа на 2 май на пътя от село Гривица в посока село Радишево е бил проверен 42-годишен, който се придвижвал с мотофреза. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК и работата продължава разследващ полицай.

35-годишен е задържан от служители на Второ РУ-Плевен за притежание на дрога. Днес – 3 май около 00:20 часа автопатрул при полицейското управление в областния град на улица „Бяло море“ засякъл мъжа и при последвалата проверка той е предал доброволно харитен свитък с приблизителни размери от 5 см. Х 2 см., съдържащ крисалообразно вещество по негови данни – пико. Намерената дрога е иззета, предстоят експертизи. По случая се води бързо производство.

Подобни новини

Back to top button