БизнесУслуги

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица

В офис на НАП Плевен са подадениблизо 20500 декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 700 000 души са подали декларациите си пред НАП до полунощ на 2 май, като са декларирали данък върху доходите на стойност почти 221 млн. лв., сочат данните на приходната агенция.

Над 83 % от формулярите са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 72% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.

В офис на НАП Плевен са подадени близо 20 500 декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ, от които по електронен път 14 900. Найголям е относителния дял на подадените декларации с ПИК близо 12 000.

В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2023 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.

  „Приключи още една данъчна кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица. За поредна година отчитаме завишен брой на подадените декларации, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Искам да поздравя колегите в офиса за ангажираността и старанието, което проявяват при обслужване на клиентите и да благодаря на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска.“, каза директорът на плевенския офис на НАП Цветомила Потурлиева.

Подобни новини

Back to top button