ОбществоПолиция

Полицията със засилен контрол за опазване на обществения ред и сигурността в дните около 6 май

Във връзка с предстоящия празник – 6 май – Ден на храбростта и българската армия, и свързаните с него почивни дни, ОДМВР – Плевен организира мерки за опазването на обществения ред в районите и площадите около храмовете, в т.ч. за безопасното движение на участниците по пътищата, улиците и подстъпите към обектите. Ще има засилен контрол над водачите на МПС за използване на обезопасителни системи и колани, за управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, правоспособност, неспазване на пътни знаци, маркировка, неправилно изпреварване и движение по пътищата в региона. Проверки ще се извършват както по главните, така и по второстепенните пътища. Целта е да се ограничат предпоставките за произшествия на участъци от пътната мрежа, определени като рискови.
В разстановката за контрол и регулиране на движението по пътищата от Републиканската пътна мрежа и уличната мрежа е планирано да се включат максимален брой служители. В дните:
5 май – петък за времето от 14 до 21 часа;
6 май – събота – за времето от 09 часа до 12 часа
8 май – понеделник – за времето от 14 до 21 часа.
Ръководството на ОДМВР – Плевен призовава към толерантност всички участници в пътното движение!
Планирано е полицейско присъствие в районите и местата около храмовете, където ще се провеждат православни служби, публични мероприятия и масови събития. Осъществява се и превантивна дейност с цел недопускане на кражби и злоупотреби на уязвими места и тържища, на които се продават домашни животни.
При провеждане на мероприятия, касаещи празниците, са организирани срещи с органите на местната власт и местното самоуправление за планиране на съвместни мерки и действия по опазване на обществения ред и сигурността при провеждане на мероприятията. Проведени са срещи с ръководителите на дружествата, извършващи частна охранителна дейност в местата, където се очаква да се състоят празнични мероприятия, с цел подобряване на бдителността и пропусквателния режим в охраняваните от тях обекти и за своевременен обмен на информация с териториалните полицейски структури.

Подобни новини

Back to top button