Право

Окръжна прокуратура – Плевен обвини водач, предизвикал тежко ПТП с трима загинали, че е действал умишлено

По досъдебното производство, водено под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Плевен, за възникнало тежко ПТП на пътя Плевен-Ловеч, след събиране на редица доказателства – разпити, три съдебно медицински експертизи, автотехническа експертиза и други, ОП-Плевен е приела, че е налице умишлено причиняване на ПТП и е повдигнала ново обвинение.

Припомняме, че произшествието възникна на 20.07.2023 г., когато Г.Т., без да е правоспособен и след като употребил алкохол, управлявайки лек автомобил „Мерцедес“,  на път II-35, Плевен -Ловеч, в близост до разклона за село Ралево, обл. Плевенска, при нарушение на правилата за движение, навлиза в насрещната лента за движение и ударя движещия се в обратна посока мотоциклет.  В резултат на ПТП-то загинаха трима души – мотоциклетистът, неговата спътничка и спътникът на водача на лекия автомобил.

На водача на лекия автомобил е повдигнато ново обвинение, за това, че на 20.07.2023 г. при управление на МПС, допускайки, че може да причини смъртта на другиго, нарушил правилата за движение и причинил смъртта на трима души, като деянието представлява особено тежък случай. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Г.Т. и към настоящия момент е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по делото продължава под ръководството и надзора на ОП-Плевен.

Подобни новини

Back to top button