Бедствия и аварииИзкуствоКултураОбществоОбщинска и държавна администрация

Три деца от Левски продължават в областния кръг на конкурса „С очите си видях бедата“

Трима първокласници от СУ„Крум Попов“ гр. Левски с ръководител Даниела Бориславова продължават участието си в областния кръг на международния конкурс „С очите си видях бедата”.

Петчленно жури с председател инспектор Стефан Пенчев Бояджиев, зам. началник на РСПБЗН – Левски е присъдило призовите места, съобщиха Петя Чолакова – гл.експерт „Образование, култура и спорт” и Ваня Дочева, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/.

Антъни Анатолиев Гайдаров се класира на първо място с рисунката си „Земетресение“.

Теодора Пламенова Чавдарова е класирана на  второ за рисунката си „Да спасим гората“ , а Димитър Георгиев Тодоров на трето с рисунката „Пожар в гората“.

На 10 май кметът на община Левски Любка Александрова поздрави  с радост малките художници  и  пожела успех на областния етап на конкурса.  Връчи лично на децата   наградите на Общината, осигурени от МКБППМН при Община Левски. В непринудената среща в кабинета на кмета децата споделиха своите свои мисли за бедите в живота и колко е важно да не се допускат с безотговорно поведение.

Община Левски и МКБППМН – Левски благодари на всички участници и пожелава успех на класираните за областния кръг. За всички деца и ученици, участвали в конкурса, са осигурени награди от МКБППМН – Левски.

За конкурса

Съгласно Правила, утвърдени от директорите на ГДПБЗН – МВР и на Национален дворец на децата (НДД) – МОН в конкурса право на участие имат деца и ученици от 7- до 18-годишна възраст, разделени на три групи. Основната цел на конкурса е подрастващите да пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията си за бедствията и пожарите, начините за поведение при тях и дейностите на Единната спасителна система.

Подобни новини

Back to top button