ИзкуствоКултура

Триумф на школа „Колорит“ на фестивал в Израел за българчета от цял свят

Арт школа „Колорит“ триумфира със своето представяне и артистично присъствие в международния фестивал „Българска душа на Святата земя“ – Израел 2023, организиран от от арт салон „Сели“ под егидата на Цвика Брот, кмет на град Бат Ям в Израел. Международното жури е присъдило в раздел „Рисунки“ на пет деца от арт школа „Колорит“ най-високото и престижно отличие „Гран При“ в различни възрастови групи.

Отличените са  Елеонора Петрова, Аделина Петрова, Алекс Димитров, Антон Крушков и Габриела Митовска. Носители на „Първа награда“ са Гергана Росенова, Кристиан Петров, Диана Бозова и Ева Донева. С „Втора награда“ са отличени Алина Симеонова, Гергана Иванова, Ивалина Атанасова, Марио Костов и Рая Жекова.  На десет деца е присъдена „Трета награда“ – това са Гергана Йорданова, Мария Петрова, Светослава Лишева,Сияна Дянкова, Веселина Кунова, Таня Косташка, Пламен Носташки, Симона Добрва, Никол Ванева и Радостин Кралев.

Фестивалът на изкуствата „Българска душа на Святата земя“ обединява чрез творчество българчетата, живеещи  в различни страни по света. Това е осмото издание и то се провежда онлайн.

Невероятният успех на децата от арт школа „Колорит“ в този международен фестивал е плод на вдъхновено творчество, създало интересни, впечатляващи колоритни творби. Ръководителят на школата Майя Ананиева споделя, че е насочила своите ученици да погледнат с много любов към непреходната красота на българския народен костюм, на орнаментиката и багрите на шевиците, чергите, уникалните украси в косите на българските моми.

Организаторите са изразили своята благодарност на успешното представяне  и възхита от таланта на децата от арт школа „Колорит“ – Плевен.

Подобни новини

Back to top button