ОбразованиеСветски новиниСемейство

На голяма и пъстра „Панорама на предучилищното образование“ беше домакин ДГ „Звънче“ в Плевен

Детска градина “Звънче “ в Плевен беше домакин на Четвърти областен форум на Регионално управление на образованието – Плевен, “Панорама на предучилищното образование -Плевен 2023 “Иновативни , творчески, успешни”. Гости на празника бяха заместник-областният управител Александър Трайков, началникът на РУО -Плевен Албена Тотева, доц.д-р Емил Бузов- директор на Педагогически колеж-Плевен, Мариета Георгиева- главен експерт в отдел “Образование и младежки дейности” на Община Плевен , Маруся Додова- старши експерт в РУО-Плевен и над 450 гости- деца, родители , учители от Области Плевен , Видин и Враца.

Деца, директори и учители демонстрираха умения в 4 творчески зони: “В света на детските мечти”-конкурс – изложба на детски рисунки. “Детска игрология”-областен конкурс-изложба на игрови материали и средства, авторско творчество на иновативни педагогически специалисти, деца и родители. „Вътрешно-образователни проекти – традиции и иновации в действие“ – презентиране на резултати и творчески продукти от прилагането на проектно-базираното обучение в предучилищното образование “Учителя творец”– учителят поет, писател, композитор, художник по изобразително и приложно изкуство, танцьор, певец, инструменталист.

„Всички заедно, в подкрепа и съпричастност, иновативни, творчески и успешни успяхме за пореден упът да направим Панорамата на предучилищното образование вълнуваща, емоционална и запомняща се, обогатяваща ни с показаните резултати от добрите практики, с нови идеи, с нови преживявания, с нови приятелства и професионални предизвикателства“, коментира събитието Маруся Додова.

Снимки: ДГ „Звънче“

Подобни новини

Back to top button