ОбразованиеСпортФутбол

Футболен празник с участието на легенди организират в СУ „Иван Вазов“

На 15 май ще се състои традиционната футболна среща между абитуриенти и преподаватели в най-голямото училище в област Плевен – СУ „Иван Вазов“. Традицията води началото си от 1993 година и се провежда, за да покаже, че не победата е решаваща за един хубав двубой, а спортсменството и споделените преживявания.

По повод 30-ия юбилеен мач и Празника на Плевен директорът на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев и Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ обединяват усилия за един запомнящ се спортно-музикален празник, който да зарадва не само възпитаниците на училището, но и всички граждани и гости на града.
Едни от най-изявените имена в историята на българския футбол ще бъдат гости на плевенското училище. Легендарни имена, сред които Пламен Гетов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Милен Радуканов, Божидар Митрев, Емил Ангелов, Светослав Бърканичков, Кунчо Кунчев и други ще се включат в юбилейния двубой, който ще започне в 18,30 часа на 15 май, понеделник. Гост-коментатор край тъч линията ще бъде легендарният спортен журналист Иво Райчев.
Час преди началото на футболното шоу, от 17,30 часа, публиката ще бъде подгрята с концерт на очарователната Валентина Александрова. Заедно с популярната певица, която беше едно от остриетата в първото музикално риалити у нас „Star Academy“, на терена ще бъдат и момичетата от Мажоретния състав на СУ „Иван Вазов“. Първият в страната ученически духов гвардейски оркестър, сформиран именно в плевенското школо, също ще зарадва присъстващите със свои изпълнения.
Мащабната проява в СУ „Иван Вазов“ се организира в рамките на проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят”, № 2022-3-BG01-KA154-YOU-000102860, финансиран по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1: Образователна мобилност за граждани на Сдружение „Младежки гвардейски отряди”.

Подобни новини

Back to top button