ОбразованиеСпортФутбол

Младежи и легенди сътвориха футболен празник в Плевен

Невероятен спортно-музикален празник зарадва Плевен. Традиционната футболна среща между абитуриенти и преподаватели в най-голямото училище в областта – СУ „Иван Вазов“ тази година бе по-специална и в нея с огромно въодушевление се включиха едни от най-изявените имена в историята на българския футбол – Пламен Гетов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Милен Радуканов, Божидар Митрев, Емил Ангелов, Светослав Бърканичков, Козмин Моци, Кунчо Кунчев, Тони Паликрушев, Цветан Петров и други. За колорита на футболния празник допринесе и спортният журналист Иво Райчев, който влезе в ролята на гост-коментатор.

Разделени на отбори „Ученици и звезди” и „Учители и приятели от Плевен”, абитуриенти, преподаватели и легенди изиграха с широки усмивки запомняща се футболна среща пред стотици зрители. Глъч и оживление се чуваха от всички страни на терена – публиката беше наистина многобройна и се наслади на истинска голова фиеста. Победата бе за „Ученици и звезди” – 6:4, а в края на двубоя директорът Димитър Митев изненада играчите със специална торта във формата на футболна топка.

Футболната среща между абитуриенти и преподаватели в най-голямото училище в област Плевен е традиция, поставена през 1993 година, с идеята да покаже, че не победата е решаваща за един двубой, а спортсменството и споделените преживявания. Тази година проявата се организира от директора на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев и Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ по три специални повода – 30-ия юбилеен мач, петата годишнина на ученическия гвардейски оркестър и Празника на Плевен. Инициативата е част от проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят”, № 2022-3-BG01-KA154-YOU-000102860, финансиран по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1: Образователна мобилност за граждани на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ с председател д-р Денислава Ангелова.

Преди началото на мача имаше специален музикален подарък за публиката. За доброто настроение на всички присъстваши се погрижиха попдивата Валентина Александрова, танцьорките от балет „Нова” и мажоретния състав на СУ „Иван Вазов”, които представиха уникална „Спортна бурлеска”, предизвикала усмивки, емоции и силни аплаузи. Със свои изпълнения се включиха и таланти от клуб по спортни танци „Зорая”, както и младежите от първия в страната ученически духов гвардейски оркестър, сформиран именно в плевенското училище.

Подобни новини

Back to top button