ЛичностиОбразованиеОбществоСветски новини

В СУ „Иван Вазов“ подредиха фотоизложба на проф. Георги Байчев

В СУ „Иван Вазов“ подредиха фотоизложба „Пътешественик е сърцето ми“ на известния лекар и любител-фотограф проф. д-р Георги Байчев.
Така над 1 600 ученици ще имат възможност да се докоснат до 20 изображения от цял свят, всяко с история за разказване. Фотографиите не само подчертават красотата и чудото на природата, но също така представят изображения, които напомнят да защитаваме и опазваме дивата природа и местообитанията, които помагат за поддържането на живота на Земята. Те ни показват великолепието на света около нас и как цветята и животните се нуждаят от нашата помощ, за да оцелеем заедно.
Това е първата по рода си фотоизложба в родно училище на български медик. Експозицията в СУ „Иван Вазов“ ще бъде постоянна.
„Обичам много Вазов. Той беше причината да започна да колекционирам първи издания на български класици. Много мило ми стана от поканата, която получих“, сподели с вълнение проф. Георги Байчев на откриването на изложбата. На събитието присъстваха директорът на училището Димитър Митев, председателят на сдружение „Младежки гвардейски прояви“ д-р Денислава Ангелова и десетки ученици.
Проф. Байчев сподели, че „Пътешественик е сърцето ми“ е факт, благодарение на едно от хобитата му – да пътува по света и да запечатва красиви моменти в своите фотографии. И допълни, че пътешествията са му дали възможност да види други светове и да контактува с други култури.
Известният медик пожела на учениците от плевенското училище да са здрави и да бъдат добри българи.
Проф. д-р Георги Байчев изненада директора на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев с уникален подарък за библиотеката на училището – дигитализирани първи издания на всички 41 книги на патриарха на българската литература.


Фотоизложбата „Пътешественик е сърцето ми“ се случва със съдействието на сдружение „Младежки гвардейски отряди“. Както е известно, СУ „Иван Вазов“ в Плевен е домът на първия в страната ученически гвардейски оркестър.

Подобни новини

Back to top button