ОбществоПолиция

Нови случаи на пили и дриогирани зад волана

В РУ Левски са образувани две бързи производства за шофиране под въздействието на алкохол. На 19 май в 23:10 часа в село Обнова е проверен водачът на „Мерцедес“ – 26-годишен. На 21 май в 03:08 часа е спрян за проверка в град Левски на улица „Александър Стамболийски“ 34-годишен, който управлявал „Опел“.  Алкотестовете и на двамата са показали концентрация над 1.2 промила. Издадени са талони за лабораторни анализи. И двамата нарушители не са дали кръв за изследване. Задържани са за срок до 24 часа по ЗМВР. Работата по случаите продължава разследващ полицай. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен.
Бързо производство е образувано в РУ – Гулянци за шофиране след употреба на наркотици. Около 11 часа на 19 май на улица „Г. С. Раковски“ в града е бил проверен 22-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за тетрахидроканабинол и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал кръвна проба за химически анализ. При полицейската проверка мъжът доброволно е предал 4 топчета с неправилна форма, по негови данни съдържащи марихуана. При последваща проверка във връзка с чл. 83 от ЗМВР в жилището му в плевенското село Крета са намерени три топчета с неправилна форма, по негови данни,  с марихуана, както и полиетиленова свивка с размери около 7 см с бяло кристаообразно вещество – пико. 22-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай и е уведомена е РП – Плевен.

На 20 май 2023 година в 00:01 часа в Плевен на кръстовището между булевард „Георги Кочев“ и улица „Гренадирска“ е спрян лек автомобил „БМВ“. Проверка е установила, че 34-годишният водач шофира без да притежава СУМПС и след употреба на алкохол. Техническо средство е показало над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. В Първо РУ е образувано бързо производство. Сезирана е РП – Плевен.

Подобни новини

Back to top button