СпортШахмат

Отлично представяне на шахматистите на СКШ „Спартак Плевен XXI“ на „КупаЛовеч“

На 20 май в град Ловеч се проведе 17-ият традиционен турнир за „Купа Ловеч“. Турнирът се проведе в 7 кръга по „Швейцарска система“ по правилата на ускорения шах и в него взеха участие 79 състезатели от 13 клуба в страната, като между тях личаха имената на гросмайстор и двама международни майстори. Организаторите предвидиха награди за първите 9 в крайното класиране, както и няколко допълнителни награди за най-добре представили се жени, състезатели над 60 г., до 12 г.,до16 г. и за ЕЛО до 1600, 1800, 1900, 2000, както и най-добри местни шахматисти извън първите 9 в турнира.

Отлично се представи Ева Русева („Спартак Плевен XXI“) (на снимката), която постигна 5 точки от 7 възможни. Ева Русева доказа, че неслучайно е държавен шампион за девойки до 18 г. по ускорен шах и спечели една основните награди, като се класира на 7-мо място в крайното класиране.

Награди от състезателите на СКШ „Спартак Плевен XXI“, които бяха общо 12 на брой, спечелиха оше трима, информират от клуба. Това са Цвятко Цеков, който е първи за състезатели над 60 години, Теодор Цветанов с трето място при юношите до 16 години и първи за състезатели с ЕЛО до 1600 и Цветан Иванов, първи за юноши до 12 години.

Турнирът бе спечелен от международния майстор Цветан Иванов от СКШ „Бургас 64“.

СКШ „Спартак Плевен XXI“ ще организира детски турнир на 24 и 25 юни в хотел „Ростов“, Плевен, а през месец юли ще се проведе открит турнир за „Купа Плевен“.

Подобни новини

Back to top button