ЗдравеОбществоСоциални

Продължава благотворителният базар в социалната мрежа в помощ на нуждаеща се от лечение млада майка

Редовните читатели на сайта вероятно си спомнят за призива да се помогне за събирането на средства за лечение в Москва на Михаела Симеонова от Плевен. 31-годишната млада майка страда от МС и има предложение от лечебното заведение на стойност 50 000 евро. Има нужда от постъпването на още 29 000 в сметката.

Една интересна инициатива в помощ на младата жена е публикувана във Фейсбук – благотворителен базар ,,Да помогнем на Михаела срещу МС“. Участниците предлагат вещи на търг, като средствата се превеждат в дарителската сметка. Добре е да се опише състоянието им. След представяне на финансов документ за дарение вещта се предава лично в Плевен или се изпраща по куриер за сметка на получателя. Това са в най-обобщен вид правилата на групата.

Вещите са най-разнообразни- дрехи, обувки, книги, детски колички, уреди и др. Освобождаването от непотребно нещо се превръща в повод за помощ и проява на човечност и съпричастност. Раздялата с вещ може да бъде и освобождаваща. Пролетта е типично време за подобно разчистване на непотребното. Също и да донесе удовлетворението, че с малко, но от множество сплотени хора може да се постигне целта.

Групата е със следния адрес: https://www.facebook.com/groups/948022753228454.

Подобни новини

Back to top button